Garen informatie

 

Graag wil ik jullie verder een paar tips geven over het werken met mijn Bobbels

    • Hoe jullie willen beginnen met de Bobbel: van binnenuit of vanaf de buitenkant is voor iedereen zelf te bepalen. Ik zou aanraden van binnenuit te beginnen omdat de kleurverloop zo gewonden is dat dat het beste resultaat gaat opleveren.
    • Als je niet wilt dat de Bobbel uit elkaar valt als hij dunner wordt, laat hem in het zakje of gebruik een tasje of iets waar hij goed in kan staan.
  • Het is mogelijk dat je in het begin wat moeite hebt met de naast elkaar liggende draden; bij voorbeeld dat je een draad niet pakt of ertussen steekt. Geen paniek, met een beetje geduld went het snel om ermee te werken….. en achteraf wordt dan beloond met een prachtige kleurovergang.
  • Het kan voorkomen dat zich kleine lussen vormen, maar dat is soms niet te vermijden. Ik probeer er altijd op te letten om lussen te vermijden bij het winden van de wol. Zou het toch een keer voorkomen dat zich kleine lussen vormen, dan kan je de draden spannen en gewoon mee verwerken.

Gareninformatie / Onderhoud tips

De Kleurverloopgarens zijn naast elkaar liggend en niet met elkaar verdraaid.

Iedere Bobbel wordt door mij met de hand gewonden. Er ontstaat bij iedere kleurwisseling een kleine speciale knoop (magische knoop); deze is in het verwerkte stuk niet meer te zien. Het kan altijd gebeuren dat tussendoor een van de draden scheurt, wat gelukkig niet vaak gebeurt. De draad wordt dan gewoon weer aan elkaar geknoopt en dit is geen reden om een klacht in te dienen.

De garens bestaan uit een homogene samenstelling van 50% katoen en 50% acryl.

De garens worden in Duitsland geproduceerd en zijn naar Duitse alsook Europese normen gecertificeerd. De producent van de garens is TVU (Textilveredlungsunion). De certificaten zijn op hun website in te zien.

Onderhoud van kleding

Kledingstukken kunnen bij 30 graden in de wasmachine gewassen worden. Gebruik geen wasverzachter. Hierbij raad ik aan om een zacht wolwasmiddel te gebruiken.

Garenverbruik
Trui/jas/ cardigan in maten
S/M ca. 750m-800m
M/L ca. 850m-1000m
L/XL ca. 1000m-1100m
XXL/XXXL ca. 1400m-1600m
Omslagdoek/ Sjaal
klein – ca. 550m
middel – ca. 750m
groot – ca. 900m
XXL – ca. 1100m

De maatopgaven zijn circa opgaven; het werkelijke garenverbruik hangt van het patroon af.